Se prelungește starea de alertă? Arafat avertizează. E din ce în ce mai grav

Situația devine din ce în ce mai gravă în România, după ce, sâmbătă, numărul cazurilor de coronavirus a explodat. În acest context, Raed Arafat avertizează cu privire la prelungirea stării de alertă cu inca 30 de zile.

Șeful DSU atrage atenția cu privire la faptul că în cazul în care starea de alertă nu se va prelungi, oamenii nu vor mai putea fi obligaţi să poarte măşti în spaţii închise decât printr-o lege specială.

Totodată, acesta atrage atenția că situația s-ar putea agrava în toată țara. În opinia sa, românii nu mai respectă regulile de distanţare şi igienă la fel mult ca la început pentru că sunt dezinformaţi, influenţaţi de opiniile neavizate care circulă tot mai mult în spaţiul public.

„Nerespectarea măsurilor de distanţare şi scăderea interesului pentru măsurile de protecţie sunt venite mai mult din cauza tuturor dezinformărilor şi datelor false care se răspândesc din ce ce, chiar mai mult pe reţelele de socializare, şi a dezbaterilor în care apar oameni care par a fi avizaţi pe linie juridică – chiar am văzut recent inclusiv pe linie medicală – care combat măsurile de prevenire şi măsurile de distanţare.

Renunțarea la mască, un risc major

Renunţarea la mască acum, în contextul în care în spaţiile închise încă există un risc major de transmitere, şi vedem acest lucru în diferite situaţii, ar fi prea evreme şi prea periculos”, susține Raed Arafat.

Reacția șefului DSU survine după ce sâmbătă au fost înregistrate peste 300 de noi cazuri de coronavirus în doar câteva ore.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata