Nouă cadre medicale de la Institutul Regional de Oncologie din Iaşi, confirmate cu coronavirus

Nouă cadre medicale de la Institutul Regional de Oncologie (IRO) din Iaşi, opt asistente medicale şi un medic rezident, au fost confirmate cu noul coronavirus, toate cazurile fiind asimptomatice.

Managerul IRO Iaşi, Mirela Grosu, a declarat că iniţial a fost depistată pozitiv o asistentă medicală,

care s-a simţit rău după zilele libere de Rusalii, iar apoi a fost demarată o anchetă epidemiologică în spital.

”S-au stabilit contacţii direcţi ai asistentei şi am testat în total 286 de persoane. Am depistat nouă persoane ca fiind pozitive, opt asistente medicale şi un medic rezident.

În afară de medicul rezident, ceilalţi opt sunt din blocul operator şi sterilizare”, a afirmat managerul IRO Iaşi, Mirela Grosu.

Conducerea spitalului afirmă că toate cadrele medicale depistate pozitiv sunt asimptomatice şi au fost internate la spitalul de Boli Infecţioase şi la spitalul CFR, ambele din Iaşi.

”Cel mai probabil, contaminarea s-a făcut între intervenţiile chirurgicale. După câteva ore de stat în sala de operaţii, cu tot echipamentul ei merg într-o încăpere unde mănâncă sau beau un pahar cu apă. Probabil că acolo a avut loc contaminarea. A fost închis blocul operator, s-a făcut curăţenie, dezinfecţie, şi astăzi (sâmbătă – n.r.) s-a reluat activitatea chirurgicală”, a mai spus managerul IRO Iaşi, Mirela Grosu.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata