Modificare URIAȘĂ pentru femeile care vor să iasă la pensie: Se schimbă tot ce știai până acum!

Noile reglementări legislative stipulează foarte clar cum pot ieși femeile mai devreme la pensie.

Există anumite condiții pe care doamnele trebuie să le îndeplinească pentru a se pensiona anticipat. Acestea pot ieși la pensie cu 5 ani înainte de vârsta de pensionare, iar condiția este una strictă.

Astfel că, femeile care vor să iasă la pensie mai devreme trebuie să aibă un stagiu de cotizare cu 8 ani mai mare decât cel cerut pentru stagiul de cotizare complet, conform legii, scrie huff.ro.

Stagiul în actuala lege este de 35 de ani pentru femei, deci acestea, pentru a se pensiona cu 5 ani înainte de termen, trebuie să aibă 8 ani în plus de cotizație, adică 43 de ani de muncă.

„Pensia anticipată se cuvine, cu cel mult 5 ani înaintea împlinirii vârstei standard de pensionare, persoanelor care au realizat un stagiu de cotizare cu cel puțin 8 ani mai mare decât stagiul complet de cotizare prevăzut de prezenta lege”, este condiția prevăzută în Legea nr. 263/2010.

Vârsta de pensionare a femeilor din România și stagiul standard de cotizare pentru 2019 pentru pensionarea anticipată
Vârsta de pensionare la femei este de 63 de ani, iar atingerea acestei vârste plus stagiul de cotizare se realizează treptat.ShareFacebookWhatsApp

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata