ULTIMA ORA! Apel disperat facut de presedintele Romaniei! Riscurile sunt majore

Klaus Iohannis a făcut declarații de presă, la finalul unor ședințe cu miniștrii.

În declarațiile sale, președintele României face un apel la responsabilitate pentru toți cei care nu respectă regulile și care confundă starea de alertă cu o relaxare totală. 

Mai exact, șeful statului a criticat comportamentul oamenilor din weekend, cerându-le autorităților locale să fie mai ferme și a menționat că, dacă nu suntem atenți, am putea ajunge la o explozie a cazurilor de coronavirus și, așadar, să ne întoarcem în starea de urgență.

Klaus Iohannis a vorbit și despre lucrurile bune din această perioadă, și anume digitalizarea administrațiilor și creșterea economică înregistrată de România în primul trimestru al anului 2020.

Declarațiile Președintelui:

– Unii au înțeles complet greșit că starea de alertă înseamnă relaxarea totată. S-au pus atât pe ei cât și pe ceilalți în pericol.

Dragi români, virusul este încă între noi. Cu cât conștientizăm mai bine că este responsabilitatea fiecăruia să urmeze

câteva reguli prime, cu atât cresc șansele să stopăm definitiv epidemia. Altfel, riscăm o explozie majoră a infectărilor.

– Dacă regulile vor fi constant încălcate, ne îndreptăm cu siguranță către un scenariu cu noi focare și un nou val de îmbolnăviri.

– Solicit autorităților locale să își asume odată cu starea de alrtă un rol mai ferm în comunitățile pe care le administrează. 

– Am reușit până acum să controlăm epidemia, iar măsurile pe care le-am luat pe parcursul stării de urgență și-au dovedit eficiența.

Ar fi dramatic să le comprămitem tocmai acum, când am făcut un pas important să ne reluăm modul de viață. 

Cred că nimeni nu-și mai dorește să reintre în starea de urgență, dar vom fi obligați să luăm această decizie, dacă ritmul de infectare crește semnificativ.

– Vedem tot felul de irensposabili care răspândesc

dezinformări și propagă tot soiul de teorii ale conspirației. Aceste abordări care contestă gravitatea virusului sunt nocive.

– Prioritățile pentru perioada următoare sunt menținerea sănătății cetățenilor și relansarea economică. scrie spynews.ro

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata