Fratele cel mic al lui Nicolae Ceaușescu a murit astăzi

Este doliu în România! Astăzi, de Ziua Regalității, fratele cel mic al lui Nicolae Ceaușescu a murit, la vârsta de 88 de ani.

În această dimineață, Ion Ceaușescu s-a stins din viață. El a fost cel de-al șaptelea frate al fostului președinte, fiind cel mai mic dintre toți. Meseria lui era de inginer agronom, arată Știrile Kanal D.

„Cinci din cei șapte băieți vor pleca în capitală și la Pitești, cei doi rămași angajându-se la muncă în sat., , [3] Ion a avut o copilărie liniștită și datorită diferenței mare de vărstă nu l-a avut în preajmă pe fratele său mai mare cu 14 ani, Nicolae Ceaușescu. Acesta din urmă era plecat la București.

În anul 1939 Ion Ceaușescu s-a înscris la școala elementară, terminând șapte clase în anul 1948, datorită unei întreruperi de doi ani. Urmând exemplul a patru frați mai mari și a multor alți tineri din epocă, acesta va părăsi satul natal.

Ajuns în capitală își continuă studiile și se înscrie din anul 1949 la o Școală Medie din București, apoi intră în organizația U.T.M unde a fost secretar de grupă, membru în comitetul U.T.M. pe școală și membru în Biroul Regional București. Școala medie a absolvit-o în 1953.

Cu ajutorul fratelui său Nicolae Ceaușescu, care devenise influent în partidul comunist, Ion a fost trimis pentru calificare la Moscova, unde a urmat cursurile Școlii Medii de Energie Electrică până în anul 1956, an în care își întrerupe școlarizarea din cauza problemelor de sănătate”, sunt informații prezentate într-un dosar din Arhivele Naționale, citat de historia.ro.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata