Răsturnare TOTALĂ de situație! Nelu Tătaru a făcut anunțul: Nu vreau să ne gândim la relaxar

Viral

Raed Arafat și Nelu Tătaru atrag atenția că scăderea numărului de cazuri de sâmbătă nu este un semn de relaxare

By Radactie Last updated mai 2, 2020

Raed Arafat și Nelu Tătaru au făcut sâmbătă declarații despre scăderea numărului de cazuri din România.

Cei doi oficiali avertizează că situația nu este atât de roz cum se prezintă în bilanțul zilnic.

Cu toate că, în fiecare zi, Gruparea de Comunicare Strategică anunță un nou bilanț, autorităție spun că nu ne putem orienta doar după aceste cifre.

În mai multe rânduri, Raed Arafat, Nelu Tătaru și epidemiologul Alexandru Raflia au spus că, cel mai probabil, numărul celor infectați este mult mai mare.

Acest lucru se datorează faptului că un procent foarte mic de populație a fost testat.

Raed Arafat și Nelu Tătaru, anunț pentru români
Cifrele din bilanțul de sâmbătă arată că numărul cazurilor din 24 s-au înjumătățit față de ziua precedentă. Deși este o veste bună, aceasta nu înseamnă, sub nicio formă relaxarea măsurilor.

Secretarul de stat Raed Arafat a spus la DIGI24 că nu este momentul pentru a ne relaxa. El a avertizat că, dacă românii nu respectă măsurile impuse, situația se poate înrăutăți.

Asta pentru că, deocamdată, nu știm cu adevărat cine e infectat și cine nu. Putem fi înconjurați de infectați asimptomatici de la care riscăm să luam coronavirus.

„S-a văzut ca majoritatea a stat acasă, dar au mai fost și situații în care din păcate au fost încălcate recomadările și s-au dat amenzi. Nu am ajuns la faza în care să fim relaxați și să spunem că totul a trecut. Situația se poate înrăutăți, s-ar putea să apară noi focare, noi probleme.

Îi rugăm pe toți să iasă numai atunci când este cazul și pe baza recomandărilor făcute și a impunerilor făcute prin Ordonanțele Militare. Noi sperăm ca 15 mai să rămână data în care vom lua decizia de începere a relaxărilor, dar dacă situația se înrăutățește până atunci vă dați seama că acest lucru nu se poate face.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata