SCANDAL în educație. Redeschiderea școlilor, blocată. De necrezut cine se opune vehement!

Tot mai multe asociații de elevi se declară împotriva reluării cursurilor în școli înainte să treacă pandemia de Covid-19. În schimb, „sindicatele” elevilor pledează pentru necesitatea realizării unui plan de reglementare a şcolii online.

Asociațiile de elevi din România atrag atenţia asupra „pericolului” pe care îl presupune reluarea cursurilor după finalizarea stării de urgenţă. Într-un comunicat de presă, reprezentanţii școlarilor spun că este riscant să se redeschidă unitățile de învățământ fără a se garanta siguranţa copiilor.

În ultimele zile, în spaţiul public au existat mai multe dezbateri cu privire la posibilitatea redeschiderii unităţilor de învăţământ preuniversitar din întreaga ţară după încetarea stării de urgenţă. Inclusiv ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a afirmat în nenumărate rânduri că sănătatea elevilor este prioritatea instituţiei pe care o conduce, dar refuză sistematic încă de la începutul crizei să întreprindă acţiuni care să facă posibilă educaţia în mediul online, astfel încât atât siguranţa, cât şi educaţia copiilor să fie asigurate”, se arată în comunicatul transmis de asociaţiile elevilor din Constanţa, Bucureşti şi Ilfov, Maramureş şi Vâlcea.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata