Explozie de noi cazuri de infectare cu coronavirus în țara care de astăzi ridică o mare parte din restricții

Situația fără precedent în Polonia, unde a fost înregistrată o explozie de cazuri noi de coronavirus cu numai o zi înainte de relaxarea restricțiilor. Atât autoritățile cât și cetățenii au fost luați prin surpindere de numărul mare de cazuri noi de persoane infectate.

Explozie de cazuri noi de coronavirus în Polonia. Au fost anunțate cu o zi înainte de relaxarea restricțiilor

Dumnică autoritățile din Polonia au anunțat 545 de noi infectări cu noul tip de coronavirus în ultimele 24 de ore. Anunțul a venit în contextul unei presupuse relaxări a restricțiilor. Guvernul polonez are de gând ca de astăzi să redeschidă parcurile și pădurile și să ridice limitarea numărului de persoane care pot intra în magazine. Anunțul a fost făcut încă de joi de premierul Mateusz Morawiecki, care vrea să ușureze pierderea economică uriașă din ultima perioadă.

Totuși, mai multe restricții precum sunt acoperirea gurii şi a nasului şi purtarea mănuşilor de plastic în magazinele alimentare, dar şi închiderea şcolilor vor rămâne în vigoare în perioada care urmează.

Duminică, Polonia a înregistrat 9.287 de cazuri confirmate şi 360 de decese, notează Mediafax. Duminică eu fost efectuate în această țară aproximativ 11.200 de teste. Nimeni nu se aștept totuși la valul de noi infectări care a lovit țara în weekendul care tocmai a trecut.

Numărul noi de cazuri de infectare cu coronavirus a fost șocant pentru majoritatea populației, pentru că în Polonia, până în prezent, nu fuseseră întregistrate mai mult de 500 de cazuri noi în 24 de ore. Creşterea zilnică a noilor cazuri de coronavirus s-a menţinut aproximativ constantă în aprilie după o creştere în martie, cu o scădere de Paşte.

Partidul aflat la guvernare, Dreptate şi Justiţie (PiS), susține că vrea să uşureze pierderea economică provocată de pandemie în condițiile în care restricţiile asupra vieţii publice costă țara aproximativ 10 miliarde de zloti (2,4 miliarde de dolari) în fiecare zi sau la două zile.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata