MĂSURĂ EXTREMĂ PENTRU CEI CARE NU RESPECTĂ IZOLAREA! ORDONANŢA MILITARĂ CARE PERMITE INTERVENŢIA ARMATEI! LUDOVIC ORBAN A FĂCUT ANUNŢUL

Au fost semnalate deja foarte multe cazuri în care români care ar fi trebuit să stea în izolare la domiciliu nu au respectat această obligație impusă de autorități, punând în pericol și viața altor persoane din cauza iresponsabilității de care au dat dovadă.

Autoritățile pregătesc măsuri mult mai dure pentru cei care încalcă interdicția și ar putea răspândi noul coronavirus, fiind infectați – și neștiind asta, deoarece sunt încă monitorizați medical și nu au primit primele rezultate ale testelor -, iar premierul Ludovic Orban a transmis, la începutul ședinței de guvern, că va solicita ministrului de Interne să pregătească o ordonanță militară care va reglementa rolul clar al poliției locale.

Pe de altă parte, și Ministerul Apărării Naționale este pregătit să intervină, atunci când situația o va cere. Este nevoie de fermitate, a declarat Ludovic Orban.

Ministerul de Interne să fie pregătit de numărul cetățenilor români care se întorc în țară. Numai în această dimineață au intrat în România peste 3.500 de cetățeni români. Am cerut ordonanță militară pentru respectarea izolării. Va trebui să fiți foarte fermi în impunerea măsurilor decise. Oricine vine dintr-o zonă carantinată, precum Italia, va intra în carantină, iar cine vine din țările în care există peste 500 de cetățeni diagnosticați cu COVID-19 va trebui să intre în izolare la domiciliu. I-am cerut ministrului de interne să pregătească o reglementare care să prevadă rolul clar al poliției locale, care trece în subordinea poliției naționale. Să reglementeze clar obligația de implicare a primăriilor din fiecare localitate în impunerea reglementărilor cu privire la izolarea la domiciliu. De modul în care convingem românii să respecte regulile de izolare la domiciliu va depinde ținerea sub control a numărului de persoane contaminate, a spus premierul Ludovic Orban.

Ministrul Apărării Naționale: ”Militarii sunt pregătiţi să sprijine autorităţile”

Nicolae Ciucă, ministrul Apărării Naționale, a spus că a vorbit cu președintele Klaus Iohannis, iar armata va sprijini autoritățile în zonele unde va fi necesară o astfel de intervenție.

„L-am informat pe preşedintele României despre acţiunile întreprinse la nivelul MApN şi l-am asigurat că militarii sunt pregătiţi să sprijine autorităţile în zonele unde va fi necesară intervenţia armatei”, a declarat Nicolae Ciucă.

„Am analizat totodată zonele unde personalul militar deja acţionează, cât şi structurile pregătite să acţioneze la solicitarea Comandamentului pentru Situaţii de Urgenţă. Militarii sunt pregătiţi să sprijine autorităţile în zonele unde va fi necesară intervenţia armatei”, a mai spus Nicolae Ciucă.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata