Morțile provocate de COVID-19 din Italia au îngrozit Europa. Iată care sunt vârstele persoanelor decedate

Decesele cauzate de noul coronavirus în Italia au crescut în ultimele zile, țara raportând 1.809 de decese totale cauzate de virus, din 24.747 de cazuri confirmate. Dar de ce morțile în țară sunt atât de mari? În afara Chinei continentale, Italia are acum cel mai mare număr de decese din lume din cauza COVID-19, boala cauzată de noul coronavirus. Și rata de fatalitate a țării este mult mai mare decât media globală, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății.

Un factor care afectează rata mortalității țării poate fi vârsta populației sale – Italia are cea mai veche populație din Europa, cu aproximativ 23% dintre rezidenții de 65 de ani sau mai mari, potrivit The New York Times. Vârsta medie în țară este de 47,3, comparativ cu 38,3 în Statele Unite, a raportat Times. Multe dintre decesele Italiei au fost printre persoane în anii 80 și 90, o populație cunoscută a fi mai susceptibilă la complicații severe din partea COVID-19, potrivit The Local.

Iată lista cu procentajele persoanelor decedate în funcție de vârsta

 • 0-9 ani – 0%
 • 10-19 ani – 0%
 • 20-29 ani – 0%
 • 30-39 ani – 0,1 %
 • 40-49 ani – 0,1 %
 • 50-59 ani – 1,7 %
 • 60-69 ani – 8,1 %
 • 70-79 ani – 34,2 %
 • 80-89 ani – 44,3 %
 • 90 ani – 9,3 %
 • neraportat – 2,2 %

Rata generală a mortalității va depinde întotdeauna de demografia unei populații, a spus Aubree Gordon, profesor asociat de epidemiologie la Universitatea din Michigan. În acest caz, rata mortalității raportată nu este „standardizată de vârstă”. În plus, pe măsură ce oamenii îmbătrânesc, șansele de a dezvolta cel puțin o afecțiune care le slăbește sistemul imunitar – cum ar fi cancerul sau diabetul – crește, a spus Krys Johnson, un epidemiolog la Colegiul Universității de Sănătate Publică din Temple. Astfel de afecțiuni fac ca oamenii să fie mai susceptibili la boli grave de coronavirus, a spus ea.

O altă problemă poate fi numărul de persoane dintr-o anumită zonă care necesită îngrijiri medicale – având o mulțime de oameni grav bolnavi într-o singură regiune ar putea copleși sistemul medical, a spus Gordon. Ea a menționat că acesta a fost probabil cazul în Wuhan, China, unde a început focarul de coronavirus și care a reprezentat majoritatea cazurilor de COVID-19 din China. Un raport recent al OMS a constatat că rata de deces a fost de 5,8% în Wuhan, comparativ cu 0,7% în restul țării, a informat anterior Live Science.

În cele din urmă, țara poate să nu surprindă multe dintre cazurile ușoare de COVID-19. Adesea, pe măsură ce testele se extind în cadrul unei comunități, se găsesc cazuri mai ușoare, ceea ce scade rata totală de deces, a spus Gordon. Acesta a fost cazul în Coreea de Sud, care a efectuat peste 140.000 de teste și a constatat o rată de fatalitate de 0,6%, potrivit Business Insider.

„Probabil că nu știm câți oameni s-au infectat,” a spus Johnson. Oamenii cu simptome mai ușoare, sau cei care sunt mai tineri, pot să nu fie testați, a spus ea. Johnson bănuiește că adevărata rată de deces în Italia este mult mai aproape de rata globală a fatalității de 3,4%.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata