În plină criză cauzată de coronavirus, unul dintre cele mai mari magazine româneşti se închide

În contextul epidemiei de coronavirus, conducerea Grupului Mobexpert a decis întreruperea activităţii pe termen nedeterminat. Magazinele vor fi închise începând de joi, 19 martie, iar Mobexpert va achita către angajaţi o indemnizaţie în valoare de 75% din salariul de bază.

“Este prima oară în cei 27 de ani de existenţa a Mobexpert când magazinele vor fi închise. Însă sănătatea clienţilor şi angajaţilor noştri este prioritară. Pentru că nu vindem un produs de primă necesitate pentru actuala situaţie, singura decizie responsabilă este să întrerupem activitatea.” a declarat Dan Sucu, Preşedintele şi proprietarul Grupului Mobexpert.

Magazinele vor fi închise începând de joi, 19 martie. Activitatea logistică a grupului va fi întreruptă începând de sâmbătă, 21 martie, se arăta într-un comunicat Mobexpert, remis MEDIAFAX.

Hotărârea îi vizează pe toţi cei 2.400 de angajaţi ai grupului. În perioada întreruperii activităţii, Mobexpert va achita către angajaţi, din fonduri proprii, o indemnizaţie în valoare de 75% din salariul de bază corespunzător locului de muncă ocupat.

“Compania se aşteaptă ca, în viitorul apropiat, printre măsurile adoptate de Guvern să se regăsească şi scutirea de la plata taxelor salariale pentru sumele plătite de angajatori din cauze de forţă majoră”,, menţionează sursa citată.

Într-o scrisoare adresată angajaţilor, Dan Sucu menţionează: “Aşa cum ne-am pregătit întotdeauna pentru bine, suntem pregătiţi şi pentru greu. Majoritatea firmelor din grup sunt capitalizate suficient pentru a face faţa unor astfel de cheltuieli; iar cele care nu sunt le voi ajuta personal să treacă peste această perioadă. Probabil că într-o altă ţară statul ar fi acceptat că aceste cheltuieli, măcar cele legate de salariaţi, să fie finanţate din zecile de taxe de toate felurile pe care le-am plătit în toţi aceşti ani. La noi însă, nu-mi fac iluzii. Va trebui să ne descurcăm singuri şi o vom face împreună. (…) Îmi este greu să vă scriu aceste rânduri. În 27 de ani nu am fost obligat niciodată să închid magazinele. Pus fiind însă să aleg între sănătatea colegilor mei sau profitul Mobexpert, în mod responsabil nu pot face decât o singură alegere”.

“Suntem o companie 100% românească, cu clienţi şi angajaţi din România. Ne preocupă profund situaţia actuală şi dorim să luăm deciziile cele mai responsabile pentru compatrioţii noştri. Salutăm promptitudinea şi măsurile adoptate de alte companii româneşti, printre care Banca Transilvania şi CEC Bank. Ne dorim ca împreună să găsim soluţii pentru a depăşi momentele dificile.” a mai declarat Dan Sucu.

Grupul Mobexpert a fost înfiinţat în 1993 şi este o companie 100% românească, deţinută de antreprenorul Dan Sucu. Astăzi, Ȋn România, reţeaua cuprinde hipermagazine în Bucureşti, Braşov, Suceava, Piteşti, Sibiu, Iaşi, Oradea şi Constantă şi alte peste 20 de magazine de mai mici dimensiuni. Grupul Mobexpert are 2.400 de angajaţi şi o cifră de afaceri anuală de aproximativ 200 milioane euro. Grupul Mobexpert deţine, de asemenea, opt fabrici de mobilă care produc pentru piaţa românească şi pentru export.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata