Anunțul care aruncă scena politică în aer. Raed Arafat, premier! –

Liderul Pro România, Victor Ponta, a anunțat că va merge astăzi la consultările cu președintele Klaus Iohannis.

Pro România îl va propune pe Raed Arafat pentru funcția de prim-ministru. ”Voi merge la Cotroceni, dacă suntem invitați. Eu o țin pe a mea și îl voi propune pe domnul Raed Arafat. În toată această criză este singurul om care mai ia decizii, care știe ce are de făcut”, a spus Victor Ponta, la un post TV.

Consultări la Cotroceni

Președintele Klaus Iohannis a chemat partidele politice, vineri, la consultări pentru a desemna un nou prim-ministru. Conform programului consultărilor, PNL are întâietate.

Ora 13:00 – Partidul Național Liberal (PNL);

Ora 13:30 – Partidul Social Democrat (PSD);

Ora 14:00 – Uniunea Salvați România (USR);Ora 14:30 – Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR);

Ora 15:00 – Partidul Mișcarea Populară (PMP);

Ora 15:30 – Partidul Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE);

Ora 16:00 – Grupul parlamentar Pro Europa;

Ora 16:30 – Grupul parlamentar al minorităților naționale.Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi, , după ce premierul desemnat Florin Cîţu şi-a depus mandatul, că este un gest politic pe care-l respectă, o hotărâre care dovedeşte maturitate politică. Preşedintele a convocat pentru vineri, la ora 13:00, consultări cu partidele parlamentare.

”Domnul Florin Cîţu şi-a depus astăzi mandatul de prim-ministru desemnat, un gest politic pe care îl respect. Este o hotărâre care dovedeşte maturitate politică, în contextul complicat provocat de coronavirus.Vreau să subliniez că această decizie nu schimbă cu nimic faptul că România are, în acest moment, un Guvern care funcţionează, Guvernul Orban, care a dovedit că acţionează cu toată hotărârea şi responsabilitatea şi ia toate deciziile necesare pentru a stopa răspândirea infecţiilor cu noul coronavirus. Datorită acestor măsuri, chiar dacă mai drastice, dar luate la timp, în România numărul infectărilor a rămas destul de mic”, a declarat preşedintele.Președintele a anunţat că a decis convocarea consultărilor, pentru vineri, începând cu ora 13.00.

”Nu avem niciun moment de pierdut. Solicit imperativ Parlamentului să lucreze cu celeritate, astfel încât săptămâna viitoare să fie învestit un Guvern cu puteri depline, un guvern împreună cu care pot să mă dedic sută la sută combaterii efectelor răspândirii noului coronavirus, având atunci la dispoziţie toate pârghiile pentru a lua măsurile ce se impun. Prioritatea zero în aceste zile este protejarea sănătăţii oamenilor. De aceea, repet, răfuielile şi meciurile politice nu-şi au deloc rostul în actualul context”, a afirmat Iohannis.

raed arafat premier

El a subliniat că, pentru a fi cu adevărat eficiente, măsurile instituite de Guvern trebuie urmate cu stricteţe de fiecare dintre noi.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata