SE ÎNGHEAȚĂ ANUL ȘCOLAR, după ce a fost decretată STARE DE URGENȚĂ în România? Ministrul Educației a făcut anunțul

Până când sunt școlile închise? Ministrul Educației a făcut un anunț important privind închiderea șolilor din România.

Până când sunt școlile închise? Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, spune că există posibilitatea ca suspendarea cursurilor elevilor să fie prelungită în contextul crizei declanşate de coronavirus.

Anisie a mai anunţat că, pentru elevii claselor a VIII-a şi a XII-a, vor fi lecţii online, în parteneriat cu TVR, de săptămâna viitoare.

Până când sunt școlile închise? Există posibilitatea de a se prelungi suspendarea orelor

Monica Anisie a declarat, sâmbătă seară, la Digi 24, că există posibilitaeta de a se prelungi suspendarea cursurilor.

pana cand sunt scolile inchise

“Am precizat că există posibilitatea prelungirii a suspendării cursurilor. De altfel, lucrez împreună cu echipa mea să identificăm cele mai bune măsuri care să vină în sprijinul elevilor şi cadrelor didactice şi în felul acesta să se amelioreze efectele produse de această situaţie”, a afirmat Anisie.

Ea spune că a realizat un parteneriat cu TVR pentru a facilita accesul la educaţie pentru copiii care nu pot avea acces la platformele online, conform news.ro.

Până când sunt școlile închise? Lecții online și Tele-școala

“Pentru perioada suspendării cursurilor, am identificat mai multe soluţii în aşa fel încât această situaţie specială în care ne aflăm să nu afecteze foate mult învăţarea. Am apelat, astfel, la utilizarea platformelor online puse la dispoziţie gratuit de către mai multe companii. Suplimentar, însă, am realizat un parteneriat cu Televiziunea Română tocmai pentru a facilita accesul la educaţie şi pentru acei copii care nu pot acces la platformele online. Deja au început filmările, avem profesori voluntari şi de luni vor fi primele emisiuni de predare-învăţare. Pentru elevii claselor a VIII-a şi a XII-a vor fi lecţii online, în parteneriat cu TVR”, a mai spus ministrul Eduicaţiei.

Cursurile în învăţământul preuniversitar sunt suspendate în perioada 11 – 22 martie

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata