Lovitură pentru cei care stau la bloc: Legea intră în vigoare de astăzi! Amenzi de 6.000 de lei

De astăzi, intră în vigoare legea care prevede amenzi de până la 6.000 de lei pentru cei care stau la bloc. Care este motivul pentru care se dau amenzi și în ce situații. 

Mai precis, este vorba despre legea care creşte de câteva ori amenzile pe care le riscă persoanele care-şi deranjează constant vecinii, în timpul orelor de linişte sau chiar în afara lor. O astfel de încălcare a legii va putea fi sancţionată chiar şi cu muncă în folosul comunităţii.

Tulburarea liniştii locatarilor în intervalele de linişte stabilite de lege e amendată cu sume între 500 şi 1.500 de lei, conform Legii nr. 61/1991, dar dacă poliţistul e chemat şi constată iar aceleaşi fapte pe care le-a constatat/sancţionat în ultimele 24 de ore, atunci va putea aplica amenzi de la 2.000 la 3.000 de lei sau să oblige contravenientul să presteze între 70 şi 120 de ore de activităţi în folosul comunităţii.

Sunt sancționate petrecerile private 

„Tulburarea liniştii locatarilor între orele 22,00-8,00 şi 13,00-14,00 de către orice persoană prin producerea de zgomote.

larmă sau prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare în localurile sau în sediile persoanelor juridice, în locuinţele persoanelor fizice sau în oricare alt loc din imobile cu destinaţia de locuinţe ori situat în imediata vecinătate a acestora” este fapta sancţionată în Legea nr. 61/1991 şi care va putea fi și mai aspru sancţionată.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata