DOLIU IMENS! A murit și el! Numele lui nu o să fie uitat niciodată! A fost iubit de toată lumea: „Adio, mare om”

Este doliu uriaș în familia celebrului autor J.R.R. Tolkien, după ce fiul lui s-a stins din viață. Christopher a murit în noaptea de miercuri spre joi.

Decesul său a îndurerat numeroase persoane care îi cunoșteau cercul de prieteni. Fiul scriitorului J.R.R. Tolkien, Cristopher Tolkien, s-a stins din viață la vârsta de 95 de ani, în noaptea de miercuri spre joi în Franța. Toată viața sa s-a dedica promovării moștenirii literare lăsată de la tatăl său.

Potrivit Antena 3, Cristopher Tolkien, născut în 1924, a studiat manuscrisele tatălui său încă din 1973, când părintele lui a decedat. A publicat romanele ”The Hobbit” și ”The Lord of the Rings”. Printre aceste volume postume se află impunătorul „The Silmarillion”, apărut în 1977, o saga ce descrie circumstanţele ce preced evenimentele relatate în „Stăpânul inelelor”, dar şi „The Children of Hurin”.

„Milioane de persoane din lumea întreagă vor fi pentru totdeauna recunoscătoare lui Christopher pentru faptul că ne-a oferit ‘The Silmarillion’, ‘The Children of Hurin’ şi ‘The History of Middle-earth’”, o serie de cărţi pe care el le-a compilat şi editat. Am pierdut un titan”, a declarat Shaun Gunner, preşedintele Fundaţiei Tolkien.

„Tolkien a devenit un monstru, devorat de popularitatea lui şi absorbit de absurditatea epocii”, declara Christopher Tolkien în 2012 pentru cotidianul francez Le Monde.

Bărbatul a murit la spitalul Dracenie din Draguignan. Avea probleme de sănătate. Funerariile vor avea loc tot acolo.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata