”Atât de tânăr erai, atât de multe făceai!” Anunțul trist al Ronei Hartner. Artista este în doliu

Întreaga scenă a teatrului românesc este în doliu. Regizorul cu care Rona Hartner a lucrat pe scena teatrului din Paris, Laurențiu Azimioară, a murit zilele trecute. Laurențiu se stabilise de ceva timp în Franța, aducand cultura teatrului romanesc în capitala franceză. Iar în anii în care a trăit în România, a fost profesor la Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti, unde a predat (1964 şi 1981). A colaborat cu Teatrul Mic și cu Televiziunea Română, a lucrat alături de artiști mari și a format generații dintre cele mai populare astăzi.

„Laurențiu, nu te pot uita !!! Spectacolul ” Natură ” este opera ta …m-ai învățat să înțeleg Muzică noastră românească !! cel mai rău îmi pare că nu am făcut mai multe spectacole împreună !!!
Regizor că tine nu mai există !!!!
Am avut fericirea să rad cu ține, să creez atât pe scenă teatrului de l’Orme cât și pe scenă teatrului Gymnase din Paris !!! și spectacolul nostru în limba română integral aducea oamenilor peisajele românești în scenă !!! Ce minune să te fi cunoscut, atât de tânăr erai și atât de pasionat în tot ceea ce făceai… încât noi te credeam nemuritor… dar iată că ai plecat acolo, unde creația este eternă !! Și nu este supusă trecerii !!!
îți promit că voi face spectacolul „Natură” că și cum ai fi în sala … și că și cum doamna Olga Tudorache ar fi prezentă … și noi chantant să o mai vedem odată plângând de emoție… când îi cântăm Doina din Maramureș: Prin Pădure trecem noi …
ai trecut Laurențiu, dar nu ai trecut fără să marchezi drumul tău!!!
Îmi e dor de ține
Dumnezeu să te primească în pacea lui.
Mâine 3 slujbe sunt pentru ține…. de la distanță asta nu mai pot face mai mult !!!! Dar se pare că este tot ceea ce Îți trebuie pentru drumul tău mai departe, în eternitate”, a postat pe Facebook Rona Hartner îndurerată.

Creația lui în ceea ce privește teatrul a fost una extraordinară, Laurențiu Azimoară fiind un adevărat maestru și, totodată, o pierdere pentru scena teatrului romanesc. A fost coleg de promoție cu Sebastian Papaiani, Stela și Rodica Popescu, Dorin Varga, Mihai Ciucă, și a pus în scenă spectacole cu Grigore Vasiliu Birlic, Irina Răchițeanu, Octavian Cotescu, Olga Tudorache, Leopoldina Bălănuță, Tatiana Iekel, Rodica Tapalagă și mulți alții, conform romaniatv.net.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata