Gheorghe Dincă A Recunoscut

Gheorghe Dincă le-a recunoscut procurorilor DIICOT, în timpul audierilor de joi, că a avut mai mulți complici atunci când a răpit-o pe Luiza Melencu, anunță stiripesurse.ro.

Deși inițial a refuzat să colaboreze cu anchetatorii, acum a scris nu mai puțin de 20 de pagini în care face noi dezvăluiri despre cazul Caracal.

Joi, Gheorghe Dincă a fost scos din arest și dus la sediul DIICOT, acolo unde a vrut să dea noi declarații. Totul, după ce, acum câteva zile, s-a răzgândit și a susținut că, până la urmă, nu a mai ucis-o pe Luiza Melencu.

Nu este prima oară când Gheorghe Dincă recunoaște că a avut complici. Acum câteva luni, l-a numit pe Ștefan Rișipițeanu, vecinul lui, ca fiind complice la violul Luizei. La șase luni de la arestarea sa, Gheorghe Dincă a revenit și asupra declarației inițiale privind-o pe adolescentă, pe care a spus în primă fază că a ucis-o. Nu mai susține asta, motiv pentru care a și venit astăzi la sediul DIICOT.

„Anchetatorii au pus-o în pericol extraordinar pe Luiza. Complicii lui pot să-i suprime viața pentru este deja știut public că acesta va face referire la alți complici (…) Dacă aflăm din audierea lui că Luiza este închisă undeva și este în grija unei persoane, cum poate să mai fie trimis în judecată pentru omor”, a declarat Tonel Pop, avocatul familiei Melencu, la aflarea veștilor despre schimbarea declarației lui Dincă.

Purtătorul de cuvânt al DIICOT, Mihaela Porime, a explicat pentru aceeaşi sursă că, indiferent de cum îşi va schimba inculpatul declaraţia, trimiterea în judecată se va face. De altfel, rechizitoiul în dosarul crimelor din Caracal este aproape finalizat.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata